Szentirmay Erzsike a kontinens legjobb 90-ese!

Negyvenkét nemzet képviselőinek részvételével zajlik a Tennis Europe 48. közgyűlése a portugáliai Cascais városában.

Ivo Kaderka, a testület cseh vezetője megerősítette az elnökség döntését Oroszország és Fehéroroszország tagságának felfüggesztéséről az ukrajnai háborús helyzet normalizálásáig.

Szentirmay Erzsébet - Fotó: huntennis.hu

Szentirmay Erzsébet - Fotó: huntennis.hu

 

The International Tennis Federation/tenisz-palya.hu * A Lisszabonhoz közeli tengerparti üdülőhelyen szervezett közgyűlésen a tagság elfogadta a Tennis Europe junior-, professional-, szenior és fejlesztési bizottságainak jelentését, valamint a 2022-es költségvetést, s meghallgatta az ITF-elnök David Haggerty és ITF-ügyvezető Kelly Fairweather összegzését a nemzetközi szövetség munkájáról.

A Tennis Europe újabb négy esztendős együttműködési szerződést kötött a Dunlop céggel, elsősorban a sportághoz kapcsolódó termékekre (Dunlop, K-SWISS és Slinger), valamint a Tennis Europe Juniour Tour eseményeire fókuszálva. A 12-16 éves fiatalok sorozata évi 450 eseményt jegyez szerte a kontinensen.

Kitüntették az egyes korosztályok európai legjobbjait: a 2021-es esztendőben a 90+ korcsoportban a magyar tenisz örökifjú bajnoka, Szentirmay Erzsébet kapta az elismerő díjazást (a dokumentumot Sütő Csilla, az MTSZ főtitkára vette át).

Szentirmay Erzsike április 25-én lesz 94 esztendős. Dicsőséglistája:
-18 világbajnoki érem
-4 világbajnoki cím
-6 Európa-bajnoki arany
-Megszámlálhatatlan országos bajnoki cím

 

clipboard01 copy copy copy copy copy copy copy copy

Facebook: Pasarét Teniszklub/beebeproduction.hu

 

Egyéni elismerések
Tennis Europe Awards 2022:
Ayda Uluç (török), Peter Nader (osztrák), Khachatur Nikoghosyan (örmény), Jürgen Zopp (észt), Ernests Gulbis (lett), Jonas Dagys (litván), Paul Haarhuis (holland), Miroslaw Skrzypczynski (lengyel), Anders Wennberg (svéd) és Peter Von Dach (svájci)

Nemzeti díjak
European Tennis Trophy Awards
Lettország (legjobb C-kategóriás nemzeti szövetség), Horvátország (legjobb B-kategóriás), Lengyelország (legtöbbet fejlődött ország), Hollandia (kerekesszékes teniszsport), Németország (szenior játék), Olaszország (strandtenisz), Csehország (junior tenisz)

/Forrás: Szentirmay Erzsike a kontinens legjobb 90-ese - tenisz-palya.hu cikke/

Dátum: 2022. 03. 27.